Εκτύπωση

Υπερηχοτομογραφία της καρδιάς στο σκύλο και τη γάτα

yperixotomografia-ths-kardias-sto-skylo-kai-th-gataΗ υπερηχοτομογραφική εξέταση της καρδιάς είναι πλέον απαραίτητο διαγνωστικό εργαλείο για την κτηνιατρική καρδιολογία. Αποτελεί συμπλήρωμα της ακτινογραφικής απεικόνισης της καρδιάς, καθώς δίνει τη δυνατότητα εκτίμησης της εσωτερικής της μορφολογίας και της λειτουργικότητάς της. Για το σκοπό αυτό, μετρώνται ειδικές παράμετροι στις εικόνες του υπερηχοτομογράφου και στη συνέχεια εφαρμόζονται σε κατάλληλους μαθηματικούς τύπους.

Βρίσκει ευρεία εφαρμογή στη διάγνωση παθήσεων του μυοκαρδίου, όπως η διατατική και η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, παθήσεων των κολποκοιλιακών βαλβίδων, όπως η ενδοκάρδωση, στη διάγνωση της διροφιλαρίωσης (σκουλήκι της καρδιάς), καθώς και στη διάγνωση συγγενών καρδιοπαθειών.  Επιπλέον, η υπερηχοτομογραφία της καρδιάς με τη χρήση του συστήματος Doppler χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της αιματικής ροής, ανιχνεύοντας παθολογικές καταστάσεις όπως η ανεπάρκεια των κολποκοιλιακών βαλβίδων και η στένωση μεγάλων αιμοφόρων αγγείων.  

Στο Κτηνιατρείο δεχόμαστε περιστατικα από:

Aγιους Αναργυρους, Μενιδι , Καματερο, Ιλιον, Πατησια, Ν.Φιλαδελφεια, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Σεπόλια και όχι μόνο.