Εκτύπωση

Χειρουργικές Εξετάσεις Μικρών Ζώων

Στο κτηνιατρείο μας αναλαμβάνουμε ποικίλες χειρουργικές επεμβάσεις. Η Μαρία Λαψάνη και ο Παύλος Λελόβας, με πολυετή εμπειρία και καλή συνεργασία, εξασφαλίζουν την επιτυχία και των πιο δύσκολων χειρουργικών επεμβάσεων. Ενδεικτικά αναλαμβάνουμε :

  • Ουρογεννητικό σύστημα : στειρώσεις, πυομήτρα, μαστεκτομή, κυστεοτομή, περινεική ουρηθροστομία, καισαρική τομή.
  • Δέμα : αιμάτωμα, αφαίρεση όγκων, πολυτραυματισμένα ζώα, χειρουργεία βλεφάρων.
  • Πεπτικό : γαστροτομή, εντεροτομή – εντεροαναστόμωση, περινεική κήλη, σπληνεκτομή.

xeirourgikes-epembaseis-anaisthisiaΟι παραπάνω ενδεικτικές εξετάσεις αφορούν σκύλους, γάτες, κουνέλια.

 

Αναισθησία – Αναλγησία.

Το πρωτόκολλο αναισθησίας είναι διαφορετικό για κάθε είδος ζώου, για κάθε ηλικία και για κάθε νοσολογική περίπτωση. Κάποιες φορές απαιτούνται προεγχειρητικοί έλεγχοι, αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες ή υπέρηχοι.

Η αναισθησία – αναλγησία, είναι ένας τομέας που δείχνουμε μεγάλη ευαισθησία και προσοχή. Συνήθως κάνουμε προνάρκωση και διατήρηση αναισθησίας με εισπνευστικό μηχάνημα, που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής βάθους αναισθησίας κάθε στιγμή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναισθησίας, οι αναπνοές και η καρδιακή λειτουργία ελέγχονται με μόνιτορ.

Όσον αφορά τον πόνο, χορηγούμε φάρμακα προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά. Συνήθως τα μικρά μας ζώα, ξυπνάνε ευχάριστα και την επόμενη μέρα, είναι ευδιάθετα με όρεξη για φαγητό.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε οδηγία και συμβουλές τις επόμενες μέρες.

 

 

Στο Κτηνιατρείο δεχόμαστε περιστατικα από:

Aγιους Αναργυρους, Μενιδι , Καματερο, Ιλιον, Πατησια, Ν.Φιλαδελφεια, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Σεπόλια και όχι μόνο.